Forside 9 Brancheanalyser 9 BrancheIndex™ 9 BrancheIndex™ Internet

BrancheIndex™ Internet

Danske internetselskabers kundeloyalitet i 2023

Loyalty Group gennemfører hvert år BrancheIndex™ Internet for at afdække danskernes tilfredshed med, og loyalitet overfor deres internetselskab.
Undersøgelsen giver de danske internetselskaber en unik mulighed for at se, hvordan de klarer sig i forhold til konkurrenterne.

Internetselskaberne vurderes på en række centrale områder.

Vurderingsområder

  • Produktkvalitet
  • Servicekvalitet
  • Værdi for pengene
  • Image
  • Samfundsansvar
  • Klagehåndtering
  • NPS®
  • Loyalitetsindex

BrancheIndex™ Internet 2023 resultat

Resultatet fra den seneste BrancheIndex™ Internet undersøgelse, giver for 12. gang i træk Waoo den højeste placering, blandt de deltagende internetselskaber. Waoo formår derved at fastholde sin position, som internetselskabet med de mest loyale kunder.

Ud over resultater for LoyalitetsIndex™, bidrager dette års undersøgelse med viden om 5066 internetkunders vurdering af deres internetselskab, på centrale områder såsom Produkt- og Servicekvalitet, Image og Værdi for pengene.

Waoo fortsat frontløber

På de tre øverste podiepladser, i undersøgelsens samlede resultat, ser vi først Waoo, på den næsthøjeste skammel springer Altibox direkte ind som ny deltager i årets undersøgelse, og på tredjepladsen finder vi Hiper.

BrancheIndex Internet 2023

Figur 1: Loyalitetsindeks (indeks 0-100, baseret på kryds af loyalitetsspørgsmål med 1-7 svarskalaer). Gennemsnit er udregnet på basis af den totale undersøgelse og inkluderer mindre internetselskaber, som ikke er medtaget i denne grafik.
Tallene i firkanterne til højre, er ændringen i indekspoint, i de seneste to BrancheIndex™ Internet målinger. Det er ikke muligt at vise en resultatsammenligning for Altibox, da det er første gang internetselskabet deltager i undersøgelsen.

Kategori-vindere i årets undersøgelse

I undersøgelsens forskellige underkategorier kan nævnes Altibox som vinder af kategorien ”Produktkvalitet” og Hiper som vinder af ”Værdi for pengene”.

Let stigning i indekspoint

Igen i år viser det sig at Waoo’s fokus på selve produktet i form af fiberteknolog, samt et stærkt image, sikrer selskabet førstepladsen. Waoo stiger 1 point i årets undersøgelse, sammenlignet med sidste år, den norsk baserede udbyder, Altibox, tager andenpladsen, kun 2 point efter Waoo – men også med samme margin på 2 point ned til Hiper, der har placeret sig på tredjepladsen. Fastspeed tager årets position lige udenfor podiepladserne, men stadig over gennemsnittet.
Alle fire selskaber lever i udpræget grad, af at sælge fiberløsninger til de danske forbrugere.

De større klassiske selskaber, Telenor, Telia og Stofa placerer sig under gennemsnittet, og YouSee fastholder sin position, med den laveste score blandt danske internetkunder.

Sidste år steg scoren hos stort set alle udbyderne markant, en stigning der kom efter et par års nedgang i forbindelse med kundernes øgede behov for stabile internetforbindelser under Coronakrisen. I årets undersøgelse er scorerne nærmest uændrede, dog med en lille stigning, dermed ligger den gennemsnitlige score på det højeste niveau vi har set, igennem de 12 år BrancheIndex™ Internet er blevet gennemført”, siger Lars Jepsen, researchchef i Loyalty Group.

BrancheIndex Internet

BrancheIndex™ Internet i pressen

BrancheIndex™ Internet møder hvert år interesse fra den danske presse. Undersøgelsens resultater bringes i en række udvalgte medier.

BrancheIndex™ A-kasse

BrancheIndex™ - A-kasse. Loyalty Group gennemfører hvert år en analyse af... Læs mere her.

BrancheIndex™ Bank

BrancheIndex™ - Bank - Læs mere om vores resultater fra den seneste undersøgelse... Læs mere her.

BrancheIndex™ Dagligvarer

BrancheIndex™ - Dagligvarer - Læs vores resultater fra den seneste undersøgelse... Læs mere her.

BrancheIndex™ Fagforening

BrancheIndex™ - Fagforening. Loyalty Group gennemfører hvert år en analyse af... Læs mere her.

BrancheIndex™ Forsikring

BrancheIndex™ - Forsikring. Loyalty Group gennemfører hvert år en analyse af... Læs mere her.

BrancheIndex™ Mobil

BrancheIndex™ - Mobil. Gå på opdagelse i vores seneste undersøgelse af... Læs mere her.

BrancheIndex™ Pension

BrancheIndex™ - Pension - Læs vores resultater fra den seneste undersøgelse af... Læs mere her.

NPS Benchmarks

Loyalty Groups årlige rapport ”NPS Benchmarks” giver en dyb indsigt i... Læs mere her.

Waoo har eksisteret i 13 år og i 12 af dem har danskerne valgt Waoo som Danmarks bedste internetleverandør. Vi er utrolig glade. Alle roserne går til medarbejderne og vores samarbejdspartnere. Samtidig tror jeg godt, jeg tør sige, at man ikke vinder 12 år i træk uden at gøre sig umage. At have vundet danskernes gunst siden 2011 vidner om, at vi ikke et sekund har lænet os tilbage og brugt det som en sovepude. Tværtimod. Hvis der er en ting, der kendetegner den måde, vi arbejder på, så er det fightervilje og evnen til at lytte til kunderne og hinanden. Der er ingen tvivl om, at en del af den ’hemmelige ingrediens’ er det fællesskab, vi oplever med vores fiberpartnere.

– Brian Lønroth, Markedsdirektør i Waoo og Fibia (2023)

Produktbeskrivelse

BrancheIndex™

Her kan du downloade produktbeskrivelsen af BrancheIndex™, udfyld formularen, og modtag et link til dokumentet i din indbakke.