BrancheIndex™ Fagforening

Forside 9 Vores research 9 BrancheIndex™ 9 BrancheIndex™ Fagforening

Hvilken fagforening gør det bedst?

Loyalty Group gennemfører årligt BrancheIndex™ Fagforening for at afdække danskernes tilfredshed med, og loyalitet overfor, deres fagforening. Undersøgelsen giver de danske fagforeninger en unik mulighed for at sammenligne sig med andre aktører i branchen.

Undersøgelsen gennemføres i samarbejde med Norstat, resultaterne er indsamlet blandt Norstats paneldeltagere, samt deltagere fra Loyalty Groups forbrugerpanel.

Fagforeningerne vurderes på en række centrale områder.

Vurderingsområder

  • Produktkvalitet
  • Servicekvalitet
  • Værdi for pengene
  • Image og omdømme
  • Tillid og etik
  • Samfundsansvar
  • NPS®
  • Loyalitetsindex

BrancheIndex™ Fagforening 2022 resultat

Her er resultaterne for 2022, hvor loyaliteten blandt 13 af de største fagforeninger kortlægges. Ud over loyalitetsresultaterne bidrager dette års BrancheIndex™ Fagforening med viden om 2.708 danskeres oplevelser med de serviceydelser, som de tilbydes, samt den tilgængelighed og betjening, som de møder som medlemmer. Derudover vurderer medlemmerne deres fagforeningers image og evne til at varetage medlemmernes interesser.

BrancheIndex™ Fagforening 2022

Figur 1: Loyalitetsindeks (indeks 0-100, baseret på kryds af loyalitetsspørgsmål med 1-7 svarskalaer). Gennemsnit er udregnet på basis af den totale undersøgelse og inkluderer mindre fagforeninger, som ikke er medtaget i denne grafik. Tallene i firkanterne til højre, er ændringen i indekspoint, i de seneste to BrancheIndex™ Fagforening målinger.

De mest – og mindst – loyale fagforeningsmedlemmer

Der er stor forskel på loyaliteten over for de største fagforeninger i Danmark. Loyalitetsindekset over fagforeningerne viser, hvem der gør det godt, og hvem der har noget at arbejde med.

Ingeniørerne har Danmarks mest loyale fagforeningsmedlemmer, de bringer dermed endnu en gang IDA, Ingeniørforeningen i Danmark, helt i toppen af listen over loyaliteten blandt Danmarks fagforeninger.

Efter IDA følger Krifa med et stærkt stigende niveau fra 60 til 65, med de næstmest loyale medlemmer. 3F har et faldende niveau og tabers sidste års anden plads til en femteplads.
Årets bundprop er Dansk Sygeplejeråd der ligger på et uhørt lavt niveau blandt fagforeningerne, ja faktisk den laveste af de mere end 95 virksomheder vi måler årligt. Sygeplejerådet siger at deres medlemmer flygter fra deres arbejdsplads, men tallene viser også at medlemmerne i endnu højere grad ønsker en anden fagforening. Vi ser nogle uhørt voldsomme og bekymrende tal, og konkret er det hvert andet medlem, som ikke vil vælge Dansk Sygeplejeråd igen, hvis de skal skifte fagforening.”, siger Lars Jepsen, researchchef i Loyalty Group.

BrancheIndex™ Fagforening i pressen

BrancheIndex™ Fagforening møder hvert år interesse fra den danske presse. Undersøgelsens resultater bringes i en række udvalgte medier.

I IDA er vi stolte og ydmyge over igen at blive kåret som den fagforening i Danmark, der har de mest tilfredse og loyale medlemmer. For os er det at skabe værdi for medlemmerne – fra deres studiestart til deres seniorliv – nøgleordet. Vi oplever massiv medlemstilvækst i disse år, så vi i dag er flere end 145.000 medlemmer og dermed Danmarks største fagforening for akademikere. Var vi ikke relevante for medlemmerne gennem hele deres arbejdsliv, ville den udvikling aldrig have fundet sted.”

– Aske Nydam Guldberg, fungerende formand for IDA (2022)

Download: BrancheIndex™

Her kan du downloade produktbeskrivelsen af BrancheIndex™, udfyld formularen, og modtag et download-link i din indbakke.

Du er også velkommen til at kontakte researchchef Lars Jepsen på e-mail lj@loyaltygroup.dk eller telefon +45 7025 2627, hvis du vil vide mere om BrancheIndex™ samt hvordan resultaterne kan anvendes til din bundlinjes fordel.

BrancheIndex produktark

BrancheIndex™ A-kasse

BrancheIndex™ - A-kasse. Loyalty Group gennemfører hvert år en analyse af danskernes tilfredshed med, og loyalitet overfor deres a-kasse. Læs mere.
 

BrancheIndex™ Bank

BrancheIndex™ - Bank - Læs mere om vores resultater fra den seneste undersøgelse af kundeloyalitet og tilfredshed med bankerne i Danmark.
 

BrancheIndex™ Dagligvarer

BrancheIndex™ - Dagligvarer - Læs vores resultater fra den seneste undersøgelse af kundeloyalitet og tilfredshed med dagligvarebutikkerne i Danmark.
 

BrancheIndex™ Forsikring

BrancheIndex™ - Forsikring. Loyalty Group gennemfører hvert år en analyse af danskernes tilfredshed med, og loyalitet overfor forsikringsselskaberne.
 

BrancheIndex™ Internet

BrancheIndex™ - Internet. Loyalty Group gennemfører hvert år en analyse af danskernes tilfredshed med, og loyalitet overfor deres internetselskab.
 

BrancheIndex™ Mobil

BrancheIndex™ - Mobil. Gå på opdagelse i vores seneste undersøgelse af danskernes tilfredshed med, og loyalitet overfor deres mobilselskab.
 

BrancheIndex™ Pension

BrancheIndex™ - Pension - Læs vores resultater fra den seneste undersøgelse af kundeloyalitet og tilfredshed med pensionsselskaberne i Danmark.
 

Nye NPS® Benchmarks: Så loyale er de danske forbrugere

Hvem er bedst, og værst, til at dyrke kunderelationer? I "BrancheIndex™ Danmark 2022" kortlægges NPS benchmarks- og score for op til 100 virksomheder.
 

Estimeret: 6 min. læsetid